Ispanaklı pasta tarifi

Ispanaklı pasta tarifi malzemeler:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı haşlanmış ıspanak
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
Krema malzemeleri:
  • 2 poşet hazır krema
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 su bardağı süt

Ispanaklı pasta tarifi hazırlanışı:

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Süt, sıvıyağ ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Ispanakları haşlayarak suyu kalmayacak şekilde süzün ve robottan geçirin.
  • Robottan geçirdiğiniz ıspanakları çırptığınız karışıma ekleyerek karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
  • Hazırladığınız keki 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Pişen kek ılıdıktan sonra ortadan enlemesine ikiye bölün ve içindeki fazlalıkları alın.
  • Kenarlarını da düzelterek dökülen kek kalıntılarını robottan geçirin.
  • İkiye böldüğünüz kekin içini kremayla kaplayın ve diğer yarısını üzerine koyun.
  • Tekrar birleştirdiğiniz kekin tamamını kremayla kaplayın.
  • Son olarak robottan geçirdiğiniz kek kalıntılarını pastanızın üzerine serpiştirin.
  • Dilerseniz üzerine Antep fıstığı da koyarak servise sunabilirsiniz.
Kremanın hazırlanışı:
  • Kremayı bir kaba boşaltarak üzerine sütü ekleyin ve iyice çırpın.
  • Pudingi 2 su bardağı sütle pişirip soğumasını bekleyin.
  • Soğuyan puding ve hazırladığınız kremayı karıştırın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir