Ispanaklı Pasta
By Admin on 10 Kasım 2015
Malzeme Listesi
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 2 su bardağı un
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Ispanak Püresi :
- 200 gr ıspanak
- 1 çay bardağı süt
- Kreması İçin:
- 1 yumurta
- 3 su bardağı süt
- 8 çorba kaşığı toz şeker
- 6 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 paket vanilin
- Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır
- Püre için ıspanağı süt ile birlikte rondodan geçirin.
- Derin bir kab içerisinde yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıp kalan malzemeleri püre ile birlikte ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız harcı döküp 150 derecelik fırında pişirin.
- Pişen kekin üzerine nemli bez örtüp 30 dk dinlendirip kalıptan çıkartın.
- Soğuyan kekin üzerindeki bombeyi bıçak ile çok ince şekilde keserek düzleyip
- (kestiğiniz kek parçalarını elinizle ufalayıp bir kenara koyun) keki enlemesine ortadan ikiye kesin.
- Krema için tencereye bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip soğuyunca mikser ile çırpın.
- Servis tabağına kekin ilk parçasını koyup sütün yarısı ile her tarafını ıslatıp kremanın yarısını kekin üzerine eşit şekilde sürüp diğer keki üzerine koyup süt ile ıslatıp kalan kremayı patanın her tarafına eşit şekilde sürüp ufaladığınız kek kırıntılarını pastanın üzerine serpiştirip buzdolabında 1 gece beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
- Afiyet Olsun
Okunma:
460