Ispanaklı Kol Böreği Tarifi
By Admin on 4 Kasım 2015
Malzemeler
- 5 tane yufka
- 1 kg. ıspanak
- 1 tane büyük boy soğan
- pulbiber
- karabiber
- Sos malzemeleri:
- 1 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğur
- 2 Çay bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
- Böreğimize başlarken öncelikle ıspanakları bol su ile iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz.
- 1 yemek kaşığı tuz ilavesiyle ıspanakları biraz ovuyoruz, çıkan suyu süzüp ıspanaklara yemeklik doğranmış soğanı ekliyoruz.
- Acılı sevenler bolca kırmızı pul biber, karabiber ekliyor ve 1 çorba kaşığı kadar sıvıyağ gezdirip için böylelikle ıspanaklarımızı hazırlamış oluyoruz.
- Sosu için: Derin bir kasede yağ, yoğurt, su ve sütü iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra ilk yufkayı tezgaha serip, üzerine hazırladığımız sostan kaşıkla gezdiriyoruz. İkiye katlayıp yarım ay şekli almasını sağlıyoruz. Dümdüz olan kısma ıspanağı yayıp, rulo şeklinde sarıyoruz, yağlanmış yuvarlak yada kare tepsiye oval zikzaklar şeklinde diziyoruz (aşağıdaki resimdeki gibi) bütün yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
- En sona kalan sosu böreklerin üzerinde gezdirerek bitiriyor ve 1 kaşık yoğurdu böreklerin üzerine sürüyoruz yumurta kokmasın diye 1 yumurtanın sarısını da böreklerin üzerine sürüyoruz.
- Susam veya çörek otu ile süslüyoruz 180 derece önceden ısıtılmış fırında yavaş yavaş pişiriyoruz.
- Afiyet Olsun…
Okunma:
401