Ispanaklı Kiş Tarifi

Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
400 gr. un
200 gr. tereyağı
1 tutam tuz
2 adet yumurta
1-2 yemek kaşığı su – Gerekirse

İç Harç için Malzemeler
2 su bardağı krema
3 adet yumurta
1 su bardağı eski kaşar – Rende
2 avuç ıspanak
12-14 dilim çemensiz pastırma
Tuz
Karabiber
Muskat

Hamuru için un ve tereyağını elinizle kum gibi olana kadar ufalayın. Tuz ve yumurtayı ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Kıvam alan hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbınız büyüklüğünde açın.

Hamuru tart kalıbınızı içine yerleştirip kenarlarına şekil verdikten sonra çatalla tabanına delikler açın. Ardından üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için üzerine bolca bakliyat dökün ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar ön pişirme yapın. Sürenin sonunda tartın üzerindeki yağlı kağıt ve bakliyatları alıp bu şekilde bir 10 dakika daha pişirin.

İç harç için; ıspanak ve pastırmaları ince doğrayın. Bir kasede krema, yumurta, eski kaşar ve baharatları koyup çırpın. Doğradığınız ıspanak ve pastarımaları ekleyip karıştırın.

Fırından çıkan tart kalıbınızın içine bu harcı döküp 30 – 35 dakika daha pişirin.

Fırından çıkan kiş’i 15- 20 dakika oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir