Ispanak Beğendili Top Köfte

Malzemeler

Ispanak beğendi için;

  • 1 bağ ıspanağın yaprakları ( 300 gr. kadar)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Zeytinyağı da olur)
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 küçük soğan
  • Tuz ve biraz karabiber

Köftesi için;

  • 350 gr. kıyma
  • 1 adet bayat ekmek içi veya 2 yemek kaşığı galeta
  • 1 küçük soğan
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı

Ispanaklı Beğendili Top Köfte tarifimize ilk olarak köftemizi hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için öncelikle 350 gram kadar kıymamızı geniş bir kabın içerisine alıyoruz. Hemen ardından 1 adet küçük boy kuru soğanımızın kabuklarını soyarak rende ile rendeliyoruz. Daha sonra 2 yemek kaşığı kadar galeta unumuzu, 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağımızı, damak tadımıza uygun olacak miktarda tuzumu, , 1 çay kaşağı kadar kimyonumuzu, 2 çay kaşığı kadar karabiberimizi ve son olarak 1 tatlı kaşığı kadar kırmızıbiberimizi ilave ederek köftemizi yoğurmaya başlıyoruz.

Köftemiz kıvama geldikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler kopararak iki avucumuzun içerisinde çok bastırmadan yuvarlıyoruz. Hazırladığımız köftelerimizi az yağda arkalı önlü olacak şekilde kızartıyoruz. Hazırladığımız köfteleri daha sonra kullanmak üzere bir kenara alıyoruz. Şimdi sırada ıspanaklı beğendimizi hazırlama zamanı.

1 yemek kaşığı kadar tereyağımızı tavanın içerisine alarak eritmeye başlıyoruz. Bir yandan yağımız kavrulurken diğer yandan 1 adet küçük kuru soğanımızı ince ince, yemeklik doğruyoruz. Yağımız kızmaya başlayınca soğanlarımızı içerisine alıyoruz. Soğanımız pembeleşmeye başladıktan sonra 2 yemek kaşığı kadar unumuzu içerisine alıyoruz. Unumuzun kokusu çıktıktan sonra 2 su bardağı kadar sütümüzü, damak tadımıza uygun olacak miktarda bir tutam tuz ve karabiberimizi serperek beğendimizi pişirmeye başlıyoruz. Beğendimiz kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Bu arada ıspanaklarımızı hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için öncelikle ıspanaklarımızın saplarını kesiyoruz. Mümkünse ıspanakları tek tek ellerimiz ile ovarak bol suda yıkıyoruz.

Temizlediğimiz ıspanaklarımızı ince ince doğradıktan sonra kaynayan sütü içerisine alıyoruz. Ispanakları tencereye aldıktan 5 dakika sonra tenceremizi ocağın üzerinden alıyoruz. Yemeğimizi ocaktan alır almaz içerisine 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar ilave ederek yemeğimizi güzelce karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz Ispanaklı Beğendimizi servis tavağına aldıktan sonra daha önce kızarttığımız köftelerimizi üzerine dizerek yemeğimizi sunuma haır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir