HAZIRLANIŞI: Kızarmış ekmekleri dikdörtgen fırın kabına diziyoruz. Toz şekeri çelik tavada, kısık ateşte eritiyoruz. Yakmamaya özen gösteriyoruz. Tahta kaşıkla karıştırabiliriz. Sıvı hale gelip kaynayınca sıcak su döküyoruz. İlk suyu verdiğimizde yoğun bir kaynama oluşacaktır, dökerken dikkatli olmalıyız. Tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Karamel tamamen eriyip kaynayınca ekmeklerin üzerine döküyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İrmiği, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Ekmeklerin üzerine gezdirerek döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerine krem şanti sürüyoruz. Karamel sosla süsleyerek servis ediyoruz.
İRMİK KREMALI EKMEK TATLISI
1 pk. tuzsuz kızarmış ekmek 1 su b. toz şeker 2,5 su b. su
KREMASI İÇİN: 1 lt. süt 7 çorba k. irmik 1 çorba k. mısır nişastası 1 pk. vanilya 1 su b. toz şeker
ÜZERİ İÇİN: 1 poşet köpürtülmüş şanti, karamel sos veya Antep fıstığı