İmam Sarığı Tatlısı

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı su

Krema:

  • 3 su bardağı süt
  • 1, 5 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzerine:

  • Hazır çikolata sosu
  • Dövülmüş Antep fıstığı(arzuya göre)

Bulamak İçin;

  • Hindistancevizi

Hazırlanışı

Yumurtayı ve şekeri köpüklenene kadar yaklaşık 3 dakika çırpıyoruz. Daha sonra diğer malzemelerimizi katıp çırpmaya devam ediyoruz. Borcama yağlı kağıt koyuyoruz ve kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz. Kekimiz pişene kadar biz muhallebimizi yapalım. Muhallebi malzemelerimizi bir tencerede iyice çırpıyoruz ve pişiriyoruz. Bu arada pişen kekimizi fırından çıkarıyoruz ve kekimizi soğutmadan yağılı kağıdımızı çıkarıyoruz. (eğer yağılı kağıt kullanmazsanız kekin soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra borcamdan çıkarın. )daha sonra kekimizsen bir su bardağı yardımı ile yuvarlak dilimler çıkaracağız. 200 ml lik yani normal su bardağımızın ağzını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz. Hemen hemen 18-20 tane yuvarlak çıkıyor. Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz. Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra hazır çikolata sosumuzdan 1 kaşık kadar döküyoruz. Son olarak dövülmüş Antep fıstığı ile süslüyoruz. Afiyet Olsun

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir