Hintpare

HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı koyuyoruz. Kenarlara unun üzerine, irmiği, pudra şekerini, hindistan cevizini, vanilyayı ve kabartma tozunu serpiyoruz. Yumurtalardan birinin sarısını üzeri için ayırıp geri kalanını tereyağının üstüne kırıyoruz. Ortadaki malzemelerden başlayarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru 1-2 dakika yoğurmak yeterlidir. Hamurdan küçük bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine hamurları diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Her bir hamurun üzerine 1 tane bütün fındık batırıyoruz. Üstlerine biraz da hindistan cevizi serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini bir tencerede kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Sıcak tatlıya sıcak şerbeti döküyoruz. Şerbetini çekip soğuyunca servis ediyoruz.

3 yumurta 1 su bardağı hindistan cevizi 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı pudra şekeri 150 gr tereyağı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:

yumurta sarısı hindistan cevizi bütün fındık

ŞERBETİ İÇİN:

4,5 su bardağı su 4 su bardağı şeker yarım limon

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir