Malzemeler:
75 gr un
1/2 cay kaşığı tuz
1/2 cay kaşığı karabiber
2 çırpılmış yumurta
96 gr kurutulmuş ekmek kırıntısı
125 gr hindistan cevizi
1/2 kg ayıklanmış, sadece kuyruğu ayıklanmamış karides
Hindistan cevizi yağı (alevce kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı:
3 farkli kase alın. Birine un, tuz ve karabiberi yokun. Diğerine çırpılmış yumurtaları koyun. Üçüncüsüne de ekmek kırıntılarını ve hindistan cevizini koyun. Karidesleri önce una sonra yumurtaya sonra da hindistan cevizine bulayın. Orta ateşte tavanıza hindistan cevizi yağını koyun. 2 dakika bir tarafını 2 dakika diğer tarafını kızartın. Daha kızarmış istiyorsanız bu işleme devam edin. Kızarttığınız karidesleri havlu kağıtların üzerine yerleştirin. Benim favorim bu güzel karidesleri tatlı acı sosla yemek ama sossuz bile harika oluyorlar