Hindi But Tarifi!

Malzeme Listesi


  • 1 hindi budu
  • 2 patates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Köri
  • Sıvı yağ

Nasıl Yapılır


  • İlk olarak bir bıçakla budun üzerinde birkaç delik açarak bıçakla böldüğümüz sarımsakları bu deliklere koyuyoruz.
  • Sıvı yağı budun üzerinde gezdirdikten sonra baharatları tuz ve köri ile birlikte sosluyoruz.
  • Patatesimizi elma dilimi şeklinde, soğanı da halka doğradıktan sonra bu malzemeleri sıvı yağda çok az kızartıyoruz.
  • Soslu budu tek başına 150 fırında 1 ila 1,5 saat pişirdikten sonra servis tabağında patatesli harcı ile servis edelim.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir