Hindi But Tarifi!
By Admin on 17 Kasım 2015
Malzeme Listesi
- 1 hindi budu
- 2 patates
- 1 diş sarımsak
- 2 soğan
- Tuz, karabiber, kimyon
- Köri
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır
- İlk olarak bir bıçakla budun üzerinde birkaç delik açarak bıçakla böldüğümüz sarımsakları bu deliklere koyuyoruz.
- Sıvı yağı budun üzerinde gezdirdikten sonra baharatları tuz ve köri ile birlikte sosluyoruz.
- Patatesimizi elma dilimi şeklinde, soğanı da halka doğradıktan sonra bu malzemeleri sıvı yağda çok az kızartıyoruz.
- Soslu budu tek başına 150 fırında 1 ila 1,5 saat pişirdikten sonra servis tabağında patatesli harcı ile servis edelim.
Okunma:
429