Helvalı ve tahinli çıtır tarifi

Helvalı ve tahinli çıtır tarifi malzemeler:

  • 1 adet yufka
  • 300 gram tahin helvası
  • 3 kaşık çikolata sosu veya tahin (süslemek için)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Üzeri için:
  • ½ çay bardağı pudra şekeri
  • ½ çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Helvalı ve tahinli çıtır tarifi hazırlanışı:

  • Yufkayı tezgaha sererek ilk önce 4’e sonrasında, 4’e böldüğünüz her bir parçayı 3’e bölün (Toplam 12 parça olmalı).
  • Helvayı uzunlamasına kesin.
  • Kestiğiniz helvayı yufkanın geniş olan uç kısmına koyun.
  • Yanlarını hafif içe katladıktan sonra sigara böreği şeklinde sarın.
  • Tavaya yağı koyun ve kızdırın.
  • Helvalı yufkaları pembeleşinceye kadar kızartın.
  • Kızaran börekleri peçete serili servis tabağına alın.
  • Ayrı bir tabağa Hindistan cevizi, pudra şekeri ve tarçını koyup karıştırın.
  • Yufkalar sıcakken bu karışıma bulayın.
  • Servis edeceğiniz tabağa alın.
  • Üzerine çikolata sosu veya tahin dökün.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir