Hardal Soslu Avokadolu Karides

Malzemeler

  • 250 gramjumbo karides
  • 3 su bardağısu
  • 1 adetküçük boy kuru soğan
  • 1/4 demetmaydanoz
  • 1/2 çay bardağıüzüm sirkesi
  • 1/2 çay kaşığıtane karabiber

Hardal Soslu Avokado için:

  • 3 adetolgun avokado
  • 3 yemek kaşığıhardal
  • 1/2 çay bardağısızma zeytinyağı
  • 2 adetlimon suyu
  • 1/2 demetmaydanoz
  • 1 tatlı kaşığıince çekilmiş kişniş tohumu
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

Nasıl Yapılır?

  1. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan, maydanoz, üzüm sirkesi ve tane karabiberi küçük bir tencereye aktarın. Suyu ekleyin ve orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynamakta olan aromatik suya, temizlediğiniz jumbo karidesleri ekleyin ve 8- 10 dakika kadar haşlayın.
  3. Haşlanan karidesleri suyunu süzdükten sonra derin bir karıştırma kabına alın.
  4. Sosunu hazırlamak için; olgun durumda olan avokadoları ortdan ikiye kesin. İri çekirdeklerini çıkartın. Kabuklarını soyduktan sonra iki tanesini iri parçalar halinde doğrayın ve karıştırma kabına aktarın.
  5. Avokadoların birini çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Maydanozu incecik kıyın.
  6. Püre avokadoyu; hardal, sızma zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz, ince çekilmiş kişniş tohumu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ile karıştırın.
  7. Haşlanmış karidesler ve avokado parçaları ile hazırladığınız sos karışımını harmanlayın.
  8. Buzdolabında en az 15 dakika kadar beklettikten sonra bu doyumsuz lezzetin keyfini, sevdiklerinizle paylaşarak çoğaltın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir