Malzemeler
-
250 gramjumbo karides
-
3 su bardağısu
-
1 adetküçük boy kuru soğan
-
1/4 demetmaydanoz
-
1/2 çay bardağıüzüm sirkesi
-
1/2 çay kaşığıtane karabiber
Hardal Soslu Avokado için:
-
3 adetolgun avokado
-
3 yemek kaşığıhardal
-
1/2 çay bardağısızma zeytinyağı
-
2 adetlimon suyu
-
1/2 demetmaydanoz
-
1 tatlı kaşığıince çekilmiş kişniş tohumu
-
1/2 çay kaşığıtuz
-
1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan, maydanoz, üzüm sirkesi ve tane karabiberi küçük bir tencereye aktarın. Suyu ekleyin ve orta ateşte kaynatın.
- Kaynamakta olan aromatik suya, temizlediğiniz jumbo karidesleri ekleyin ve 8- 10 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan karidesleri suyunu süzdükten sonra derin bir karıştırma kabına alın.
- Sosunu hazırlamak için; olgun durumda olan avokadoları ortdan ikiye kesin. İri çekirdeklerini çıkartın. Kabuklarını soyduktan sonra iki tanesini iri parçalar halinde doğrayın ve karıştırma kabına aktarın.
- Avokadoların birini çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Maydanozu incecik kıyın.
- Püre avokadoyu; hardal, sızma zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz, ince çekilmiş kişniş tohumu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ile karıştırın.
- Haşlanmış karidesler ve avokado parçaları ile hazırladığınız sos karışımını harmanlayın.
- Buzdolabında en az 15 dakika kadar beklettikten sonra bu doyumsuz lezzetin keyfini, sevdiklerinizle paylaşarak çoğaltın.
Okunma:
609