Gofretli Pasta

Gofretli Pasta Malzemeleri

2-3 paket Çikolata dolgulu rulo gofret
500 gr. çilek

Keki için Malzemeler
2 su bardağı şeker
10 adet yumurta
2,5 su bardağı un
½ su bardağı kakao
1 paket vanilya

Kreması için Malzemeler
500 ml. süt
1 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya

Şeker ve yumurtaları rengi tamamen açılıncaya kadar mikserde hızlı devirde çırpın. Un, kakao ve vanilyayı içerisine ekleyerek bir spatula yardımıyla havasını hiç kaçırmadan yavaş bir şekilde karıştırın.

Kek kalıbını yağlayın ve bu karışımı kek kalıbına döküp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Ardından fırından çıkartıp telin üzerinde soğutun.

Kreması için, tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın ve iyice çırpın. Ardından ateşin üzerine alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Pastacı kreması hazır olduğunda geniş bir borcama dökün ve üzerine pudra şekeri serpip üzerine yapışık olacak şekilde streç film yerleştirin.

Not:
Pastacı kreması gramajını arttırmak için tüm malzemeleri 2 katına çıkartabilirsiniz.

Kekiniz ve pastacı kremanız soğuduktan sonra keki ortadan ikiye kesin. Bir parçayı önünüze alıp spatula ile pastacı kremasından üzerine sıvayın, çilek dilimleri yerleştirin. Diğer keki üzerine yerleştirip, üzerini ve kenarlarını komple pastacı kremasıyla sıvayın. Üzerine çilekleri bütün olarak yerleştirin.

Çikolata dolgulu gofreti kenarlarına diklemesine yapıştırarak yerleştirin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir