1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
2 tutam karabiber
1 tutam toz sarımsak
Dip Sos için Malzemeler
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam toz sarımsak
1 tutam nane
1 tutam kekik
1 tutam toz kırmızı tatlı biber
Tuz
Karabiber
Patatesleri cips gibi olacak incelikte yuvarlak halkalar şeklinde dilimleyin.
Tereyağını eritip bir kaba alın. Aynı kabın içerisine zeytinyağı, tuz, karabiber ve toz sarımsağı ilave edip iyice karıştırın.
Patatesleri hazırladığınız yağılı karışıma tek tek bulayıp fırın teline dizin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kızartın ve fırından çıkartın.
Dip sos için olan tüm malzemeleri karıştırıp patateslerle beraber servis edin.