Makarna hamuru için önce unu tezgaha alın ve ortasına çukur açın içine yumurta ve zeytinyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
Ardından hamuru 2 eşit bezeye bölün ve her bir bezeyi tezgahınızı sürekli unlayarak yufkadan çok az daha kalın ( hamurun arkasından eliniz görünecek incelikte açın ).
Hamuru açtıktan sonra ortada birleşecek şekilde iki tarafından rulo yapın ve ince ince dilimleyin. Son olarak bıçağınısın sırtını dilimlenmiş makarnaların ortasına getirip kaldırın. Makarnaların tel tel açılması gerekiyor.
Makarnaları pişirmek için; Büyük bir tencereye bir litreden fazla su koyun ve kaynamaya bırakın. Bol miktarda tuz ekleyin ve su kaynayınca makarnaları ekleyip yaklaşık 3-4 dakika haşlayın ve sudan alın.
Küp küp doğranmış patlıcanları kızgın yağda kızartın ve kenara alın. Bir tavaya zeytinyağını koyup biraz ısıtın ardından domates, sarımsak, şeker, balsamik sirke, tuz, karabiber ve kırmızı acı biber ekleyip kıvam alıncaya kadar kaynatın. Sos pişince taze fesleğen yapraklarını ince ince doğrayıp sosa ilave edin ve el mikserinden geçirin. Son olarak kızarmış patlıcanları ekleyip karıştırın.
Kremayı bir tavaya alın ve içine ezilmiş sarımsak, tuz ve beyaz biber ekleyip karıştırın. Krema kaynamaya başlayınca yavaşça toz parmesanı sürekli karıştırarak ekleyin. 1-2 dakika pişirin ve fesleğenli makarnayı ekleyip tavada çevirin ve servis edin.