Fava Tarifi

Malzemeleri
500 gr. kuru bakla
2 adet kuru soğan – kabaca doğranmış
½ su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Su – üzerini 2 parmak geçecek kadar

Üzeri için Malzemeler
½ bağ dereotu
1 adet kırmızı soğan
Zeytinyağı

Kuru baklayı bir gece önceden ıslatın.

Ardından tüm malzemeleri bir tencereye alıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edip suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. blenderdan geçirin.

Bir borcama yayıp streç ile kapatın. Önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabına alıp kıvam alıncaya kadar 1-2 saat dinlendirin.

Dolaptan çıkan favayı, dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile servis edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir