Malzemeler
Hazırlanışı
Evde Cocostar tarifimize ilk olarak geniş bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı şekerimizi alarak başlıyoruz. Hemen ardından 5-6 damla taze sıkılmış limon suyumuzdan şekerimizin üzerine damlatıyoruz. Son olarak 6 yemek kaşığı kadar suyumuzu tavamıza alarak kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz.
Şeker iyice eriyip suyumuz fokurdamaya başlayınca, renginin değişmesine izin vermeden 100 gram kadar tereyağımızı içerisine alıyoruz. Tereyağımız eriri erimez 80 gram kadar olan süt kaymağımızı ilave ediyoruz. Ocağın altını kapatarak kaymağın erimesini bekliyoruz. Kaymağımız eridikten sonra 1 tatlı kaşığı kadar vanilyamızı be 2 buçuk su bardağı kadar Hindistan cevizimizi içerisine alıp karıştırıyoruz.
Harcımızı beklemeden yağlı kâğıt serilmiş küçük bir tepsiye alıyoruz. Harcımızı buzdolabına alarak donarak katılaşıncaya kadar bekletiyoruz. Yaklaşık 1 saatte donan kokostarımızı dolaptan alarak istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz.
Şimdi sırada çikolatamızı hazırlama zamanı. Bunun için öncelikle küçük bir tencerenin içerisine bir miktar su alarak suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz. Suyumuz kaynamaya başlayınca çikolatamızı daha çabuk erimesi için ellerimizle parçalıyoruz. Hazırladığımız çikolata dilimlerimizi ısıya dayanıklı bir kâsenin içerisine alarak suyun buharında eriyince kadar karıştırıyoruz. Çikolatamızı hazırladıktan sonra dilimlediğimiz kokostarlarımızı çikolatanın içerisine batırarak yağlı kâğıdın üzerinde soğumaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun..