700 gr. az yağlı dana eti – kuşbaşı doğranmış
8-10 adet mantar – soyulmuş, 4’e bölünmüş
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
3 adet havuç – iri küp doğranmış
1 adet patates – iri küp doğranmış
4 diş sarımsak – ezilmiş
2 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı soya sos
2 adet defne yaprağı
1 su bardağı donuk bezelye
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hamuru için Malzemeler
100 gr. un
50 gr. tereyağı
1 tutam tuz
1 adet yumurta sarısı
1 kaşık soğuk su – ihtiyaç olursa
Hazırlanışı;
Bir tencereye zeytinyağını alın ve iyice ısıtın. Eti tencereye alıp iyice renk alıncaya kadar kavurun.
Sırasıyla soğan, patates, havuç ve mantarı tencereye ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar yüksek ateşte kavurun.
Domates salçasını ekleyip, tüm sebzelerin ve etin salçayla kavrulmasını sağlayın.
Unu ilave edin, kokusu geçinceye kadar pişirin, sarımsağı ekleyin, karıştırın.
Ardından et suyu, donuk bezelye, tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 45-50 dakika pişirin.
Sürenin sonunda soya sosu ekleyip karıştırın, kenara alın.
Hamuru için;
Un, tuz ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Ardından yumurta sarısını ilave edin ve yoğurun. Eğer hamurunuz birleşmezse 1 kaşık suyu ilave edin.
Hamuru unlu tezgâhta veya 2 streç arasında fırın kabınızın şekline göre açın.
Not:
Hamurun fırın kabınıza küçük geleceğini düşünüyorsanız, aynı oranda 2’ye çarparak hamurunuzu daha büyük yapabilirsiniz.
Birleştirmek için;
Fırın kabınıza etli sebzeli harcı alın. Üzerine hamuru oturtup kenarlarına şekil verin.
Dilerseniz, üzerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin ve sıcak servis edin.