En Çok Şarj Tüketen Uygulamalar

Telefonların şarjları kullanılan uygulamalara göre farklılık gösterebiliyor. Biz de sizler için en çok şarj tüketen uygulamaları bir araya getirdik.

Anti virüs yazılım şirketi AVG, uygulamaya konduğunda telefonun işlemlerini yavaşlatan 10 uygulamayı açıkladı. Telefonunuzun şarjını en çok bu uygulamalar bitiriyor.

1- Facebook

Alexa istatistiklerine göre, dünyada en fazla ziyaret edilen 2.site konumundaki Facebook’un mobil sürümü en çok şarj yiyen uygulamalar arasında ilk sırada bulunuyor.

Dünya çapında, 1,44 milyar sayıda kullanıcının kullandığı Facebook, bugüne dek 40,184 milyar dolar hasılata sahip olarak gözüküyor.

2- Google Play Hizmetleri

İlk maddede bahsi geçen Facebook’tan bir basamak üstte olarak, en çok ziyaret edilen site konumundaki Google’ın, Google Play Store’dan alınan uygulamaları güncellemek için kullandığı hizmetler en çok şarj yiyen uygulamalardan biri olarak görülüyor.

Telefonunuzu şarja takmadan, güncelleme yapmaya kalkışmayın, bizden söylemesi.

3- Facebook Sayfa Yöneticisi

Facebook’un kullanıcı isteklerine cevap vermek amacıyla hizmet veren yardım merkezi, kullanıcılara yardım ederken, pil ömrünü tüketmekten eksik kalmıyor. Gülü seven, dikenine katlanır.

4- BBM

Ülkemizde birkaç sene öncesine dek Blackberry telefonları başta olmak üzere, iPhone platformuna geçiş yaptıktan sonra büyük popülerliğe kavuşan BBM sohbet uygulaması, şarjın en fazla yitirildiği ortamlardan.

Dünya genelinde işlerliğini sürdüren uygulama, bu listede 4. sırada yer alıyor.

5- Words With Friends

Son dönem bazında yükselişe geçen “kelime avı” oyunlarının öne çıkan oyunu “Words With Friends”, sık sık ziyaret edilmesi bakımından şarj düşmanı olarak betimleniyor.

6- Instagram

Facebook’un yan kuruluşlarından biri olarak hizmet veren Instagram, kullanıcıların en çok ziyaret ettikleri uygulama olarak öne çıkıyor.

Yaşanılan dönem çerçevesinde yaşanan “fotoğraf çılgınlığı” olgusu çerçevesinde, bir numaralı aktör sıfatıyla var olan Instagram’ın şarjınıza yaptığı etkiyi göz ardı etmemek gerek.

7- Facebook Messenger

Anlayacağınız üzere, Facebook tüm dinamikleri beraberinde genel bağlamda şarjınızı tüketen başlıca bir uygulama. Facebook’un bu maddedeki hizmeti ise Messenger oluyor.

8- ooVoo

Görüntülü arama, ses kaydı ulaştırma gibi, görsel teknikleri kullanma noktasında kullanıcıların isteklerine cevap veren uygulama, haliyle en çok şarj yiyenlerden. Karşınızdakini görerek sohbet etmek istiyorsanız, bir takım bedeller ödemeniz gerekiyor.

9- ChatOn

Bir önceki maddedeki sürümüyle eş değer bir göreve sahip uygulama, benzer hizmetleri kullanıcılarına ulaştırabiliyor. Günümüz “sohbet” kavramı çerçevesinde şekillenen uygulamalardan yalnızca bir tanesi…

10- The Weather Channel

Listenin son sırasında sıradan bir hava durumu uygulaması olarak görünenThe Weather Channel yer alıyor. Her ne kadar basit bir amaç için hizmet verse de şarjı oldukça fazla tüketiyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir