Malzemeler
1 paket eritilmiş margarin,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
5 su bardağı un.
İçi İçin:
2 adet elma,
1,5 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı silme tarçın.
İçi için; elmaları rendeleyelim.
Tavaya elmaları ve toz şekeri koyup karıştırarak pişirelim.
Üzerine tarçını ilave edip karıştıralım ve elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
Bir kaba un hariç diğer malzemeleri sırasıyla koyalım ve karıştıralım.
Daha sonra azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamuru biraz dinlendirelim ve hamurdan küçük parçalar koparalım.
Düz bir zemin üzerinde yuvarlak şekilde açalım ve üzerine elmalı harçtan koyup yayalım.
Sonra küçük şeritler hazırlayıp elmalı harcın üzerini kafes şeklinde kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar 25-30 dakika pişirelim.
Bu harika Elmalı Turta tarifini bizimle paylaşan Gül Kartal Hanım’a teşekkür ederiz.