Malzemeler
İç Malzemeleri
Hazırlanışı
Elmalı Turta tarifimize başlamadan önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlıyoruz. Bir yandan fırınımız ısınırken diğer yandan turta hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Turta hamurumuza öncelikle 2 su bardağı kadar unumuzu elek yardımı ile eleyerek geniş bir kabın içerisine alarak başlıyoruz. Hemen ardından 1 paket vanilyamızı ve 1 paket kabartma tozumuzu da aynı işlemden geçiriyoruz.
Elek yardımı ile elediğimiz tüm unlu malzemelerimizi kaşık ile karıştırarak bir birine güzelce yediriyoruz. Hazırladığımız unlu malzemelerimizi bir kenara alarak 2 adet yumurtamızı ve 1 su bardağı kadar toz şekerimizi geniş bir kabın içerisine alarak mikser yardımı ile köpürünceye kadar karıştırıyoruz. Hemen ardından daha önceden oda sıcaklığında bekleterek homojen hale getirdiğimiz 150 gram kadar margarinimizi yumurta harcımızın içerisine alıyoruz.
Harcımızı tekrardan mikser ile 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra daha önceden hazırladığımız unlu malzemelerimizi ilave ederek turta harcımızı yoğurmaya başlıyoruz. Hazırladığımız turta hamurumuzun yarısından fazlasını tepsiye ellerimiz ile açarak bölüyoruz. Hamurumuza çatal ile delikle açıyoruz.
Şimdi sırada iç harcımızı hazırlama zamanı. Öncelikle elmalarımızın kabuğunu soyarak rendeliyoruz. Rendelediğimiz elmalarımız teflon tavaya aldıktan sonra içerisine 4-3 yemek kaşığı kadar şeker ve 1 tatlı kaşığı kadar tarçın ilave ederek harcımız yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız iç harcımızı turta hamurumuzun içerisine yayarak yerleştiriyoruz. Daha sonra elma harcımızın üzerine 1 su bardağı kadar dövülmüş fındık serpiyoruz. Son olarak kalan turta hamurumuzu oklava ile açtıktan sonra 2’şer santim kalınlığında ince uzun şeritler şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz hamur şeritlerini elma harcının üzenine artı şeklinde yerleştirdikten sonra turtamızı fırına sürerek 45-50 dakika kadar pişiriyoruz.