Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Geniş bir tavaya tereyağını ekleyin, eriyince elmaları alın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Elmalar yumuşayınca cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp; ufak parçalara böldüğünüz bisküvileri ekleyip, soğumaya bırakın.
Elmalar soğurken ayrı bir tencereye sütü koyun. Şeker, un ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak 10-15 dakika boyunca koyulaşıncaya kadar pişirin.
Muhallebi koyulaşınca ateşten alın. Parlaklık versin diye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
Soğuyan elmaları kuplarınızın dibine pay edin. Üzerlerine muhallebi ekleyin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun.
Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz ve tarçın serpiştirin.