Malzemeler
Hazırlanışı
Düğme Kurabiye görselliği seven ve misafirlerine ikramlık arayan hanımların gözdesi olabilecek bir kurabiye türüdür. Hem kolay yapımı ile cezp edecek hem de düğmeye benzer görüntüsü ile tercih sebebi olabilecektir. Her zaman evde bulunacak kolay malzemelerin bir araya gelip açığa çıkartacağı düğme kurabiyesi çocuklarında ilgisini çekecektir.
Kurabiye yapımlarında en önemli husus margarin kullanılıyorsa bunun tüm hamura nüfus edebilmesi için iyi yoğrulması ve eriyik kıvama yakın olmasıdır. Bu tarifte de margarin oda ısısına önceden alınmalı ve tüm hamur yağ ile kolay buluşmalıdır. Yumurtada yine aynı şekilde yarım saat kadar önce oda ısısına alınmalı ve çok soğukken kullanılmamalıdır.
Derin bir karıştırma kabı içerisine oda sıcaklığında yağ, pudra şekeri ve bir paket vanilya eklenmelidir. İki tane yumurtanın da sarıları konularak yavaş yavaş un eklemesi yapılmalıdır. Kulak memesi kıvamına gelene değin un eklendikten sonra yoğurma işlemine son verilmelidir. Elde ettiğimiz düğme kurabiyesi hamurundan, ortalama ceviz büyüklüğünde bezeler alarak ortası çukur olan minik kurabiyeler elde edilmelidir. Elde edilen bu çukur kurabiyelerin içerisine arzu edilen bir çeşitte marmelat konularak fırın tepsisine dizilmelidir.
Arta kalan iki yumurtanın akı çırpılarak düğme kurabiyelerin üzerine sürülerek pişime hazır hale getirilir. Öncede ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 20-25 dakika kadar pişirilir. Renk değişikliği yaşanmayacak ve kurabiyelerin hamur kısmı beyaz kalacaktır. Bunun için pişirme süresi her fırına göre değişebilir ve kontrol edilerek pişirme işlemi sürdürülür.
Afiyet olsun..