Domuz Gribi Nedir? Domuz Gribi Belirtileri ve Tedavisi

Domuz gribi nedir? Domuz Gribi Belirtileri ve Tedavisi, domuz gribi aşısı hakkında bilgi ve H1N1 virüsü kapmış kişilerin ilk etapta yapması gerekenler..

Domuz gribi hastalığının ilk belirtileri yüksek ateş, öksürük, boğazda ağrı, baş ve kas ağrıları, bazı durumlarda kusma ve ishaldir. A / H1N1 virüsü ile enjekte olan kişiler esasen hastalığının başladığı ilk 7 gün içinde potansiyel hasta olarak düşünülmelidir.

Hastalığın ilk belirtileri gözlendiğinde, acil eve doktor çağırmak, çok miktarda sıvı almak, maske veya gazlı bez maske takmak, elleri sık sık sabunla yıkamak gerekir. Ailede hasta kişiyle temas sırasında hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Koruyucu önlemler gibi akut solunum yolu hastalıkları (ateş, öksürük) ve gribin diğer belirtileri olan kişilerle yakın ilişkiden mutlaka korunmak, elleri sık sık sabunla yıkamak tavsiye edilir. Mutlaka evde kalmak, işe ve ya eğitim departmanına gitmekten, insanlarla temasa girmemek için aile üyelerine ve yakınlarına, hastalıkla ilgili bilgi vermek gerekir.

Domuz gribi tedavisine yönelik henüz hiç bir aşı yoktur. Domuz gribi aşısı olmadığından DünyaSağlık Örgütü bu aşıyı hazırlamakla meşgul durumdadır. Ama griple ilgili önemli bir haber de şu ki, kuş gribine karşı etkili olan bir takım ilaçlar domuz gribi tedavisinde de etkili olduğu gözlenmiştir. Zamanında tedaviye başlandığında, hastayı iyileştirmek mümkündür. Dolayısıyla domuz gribinin belirtileri gözlendiği anda hastaneye gidilmeli ya da guzellikhaber.com olarak önerimiz bir doktora başvurulmalıdır. Dikkat edilmediği takdirde daha ağır sonuçlarla karşı karşıya kalmak zorunda kalırsınız. Hatta biraz daha geç kalınırsa ölümle de sonuçlanabilir.

Domuz Gribi

Domuz Gribi Nedir?

Domuz gribi (SIV), Dünya Sağlık Örgütü’nün topladığı verilere göre, virüs, domuz gribi, olarak isimlendirilse de, aslında, çeşitli H1N1 virüslerinin karışımından ortaya çıkmıştır. Domuz gribi, kuş gribi ve insan gribidir. H1N1 tipi grip yüksek patogenli virüsün işlediği akut enfeksiyonel hastalıktır. Virüs kolaylıkla insandan insana hava, damla yoluyla geçiyor ve birkaç saatten 7 güne kadar olan sürede ortaya çıkar. Çocuklar, özellikle de yaşı küçük olan çocuklar daha uzun süre boyunca bulaşma potansiyeli taşırlar. A / H1N1 virüs tipi teşhisi konmuş kişiler hastaneye yerleştirilemedikleri durumlarda ve ya hastalanma şüphesi olan kişiler ev ortamında, en azından hastalığın başladığı ilk 7 gün içinde izole edilmelidir.

Bu yüzden virüslere hem domuzların, hem kuşların hem de insanların bulaşması mümkündür. Öksürük ve aksırıkla etrafa yayılan damlalar ve hasta insanla yakın temasla hastalık kolayca yayılıp bulaşabilmektedir.

Domuz gribine ilk kez 2008 yılının nisan ayında Meksika’nın La Gloria köyünde yaşayan beş yaşında bir çocuk olan Edgar Ernandes’e domuz çiftliği yakınlarında rastlanmıştır. O zamandan beri dünyanın 135 ülkesinde 134 binden fazla kişi bu gribe yakalanmış, onların da 700 kişiden fazlası öldü. Hastaların sayısı ABD, Meksika, Kanada İngiltere, Şili ve Avustralya’da oldukça fazladır.

Domuz gribinin bilimsel ismi bile kondu: A / H1 / N1. A tipi grip virüsün nefes yoluyla bulaşması neticesinde ortaya çıkıyor ve bu hastalık suretle yayılabiliyor.

Hastalığa yakalananlar kendilerini bitkin, yorgun hissederler, boğazları kaşınır, kasları ağrır, kuru öksürük görülür. Domuz gribinin kuş gribinden farkı, bu gribe yakalananlar da bulantı ve ishal durumlarının sık sık görülmemesidir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir