1. Aşama
Bifteklerin üzerine karabiber ve tuz eklemeden önce yüzeylerindeki yağlı kısımları kesmelisiniz. Yapışmaması için teflon tava kullanmanızı öneririz ve eğer orta pişmiş seviyorsanız bifteklerinizin her tarafını yaklaşık 3-4 dakika pişirebilirsiniz, iyi pişmiş ( welldone ) olarak tercih ediyorsanız süreyi daha uzun tutmalısınız.
2. Aşama
Etleriniz pişerken kaynar su ile dolu bir kâseye domateslerinizi atın ve 1-2 dakika bekleyin.
3. Aşama
Kaynar sudaki domateslerin kabukları çatladığında sularını süzüp kabuklarını soyabilirsiniz, ardından domatesleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
4. Aşama
Pişirdiğini bifteklerin tabaklara alınmadan önce yağlarının iyice süzmenizde fayda var, daha sonra etlerimizin soğumaması için düşük sıcaklığa ayarlanmış bir fırında bekletebilirsiniz, bu esna da ise salsa sosunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
5. Aşama
Önce taze soğanlarınızı ince ince doğrayınız, küp halindeki daha önceden doğradığınız domateslerinizi, balsamik sirkenizi ve 2 yemek kaşığı suyu tavanıza ekleyin ve üzerine gerektiği kadar karabiber ve tuz ekleyin, tavanın dibinde kalan et parçaları ile beraber ılıyana kadar kızartın. Hazırladığınız salsa sosunu etinizin üzerine döküp servis yapabilirsiniz.
Eğer etler için ızgarayı tercih ediyorsanız biftekleri yuvarlak ya da fileto halinde hazırlamalısınız.
Bifteklerinizi pişirirken etin kalınlığını dikkate alarak pişirme sürenizi hesaplamalısınız.