Domatesli Ladenia

Malzemeler
  • 200 ml ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3~3.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Üzeri için
  • 3 dilimlenmiş domates
  • 1 kırmızı soğan (ince doğramış)
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kuru kekik
  • Taze kekik
Tarif
  • Ilık su ve mayayı bir kabın içinde karıştırın.
  • Zeytinyağı, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun.
  • Gerekirse un veya zeytinyağı ilavesi yapın.
  • 5-6 dakika yoğurup yağlanmış tepsiye yayın.
  • Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Doğranmış domates, soğan, zeytinyağı, tuz ve biberi harmanlayıp hamurun üzerine yayın.
  • Kuru kekik serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Üzerine taze kekikler yerleştirip ılık servis yapın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir