MASSIVE Survey astronomları tarafından şans eseri devasa bir kara delikbulundu. NGC 1600 isimli bir gezegenin tam ortasında keşfedilen bukaradelik, bizim güneşimizden tam 17 milyar kat daha büyük! Şimdiye kadar keşfedilen en büyük karadelik ise 21 milyar kat büyüklüğündeydi. Yani bu karadelik, şimdiye kadar keşfedilen karadelikler listesinde ikinci en büyük karadelik unvanını almış durumda.
200 milyon ışık yılı uzaklıktaki, 20 civarı galaksiye sahip olan küçük bir bölgede bulunan karadeliği bulmak NASA’nın dediğine göre küçük bir kasabada kocaman bir gökdelen bulmaktan farksız olmuş. Devasa kara delikler, yani “supermassive” olarak adlandırılan kara delikler, bizim güneşimizden en az 10 milyar kat daha ağır oluyorlar. Bu kara delikte daha farklı olan durum ise, genelde bu denli büyük kara deliklerin kocaman galaksilerde bulunuyor olması. Daha önce de belirtiğimiz gibi bu kara delik, küçük bir alanda keşfedildi.
Devasa galaksilerle ilgili yürütülen çalışma olan MASSIVE Surveykapsamında bu kara delik keşfedildi. Söz konusu kara deliğin keşfi, Havai ve Şili’de bulunan Gemini gözlem teleskopları tarafından gerçekleştirildi. Bu kara deliğin neden bu kadar büyük olduğu ise gizemini koruyor. Ancak yapılan tahminlere göre iki galaksinin birbirine çarpması sonucu iki kara deliğin birleşmesinden kaynaklanan bir oluşum olduğu