Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Malzemeleri
½ kg parça dana antrkot
4 adet kızartmalık orta boy patates
Ayçiçeği yağı – kızartmak içinYoğurt sos için Malzemeler
3 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsakDomates sos için Malzemeler
1 tatlı kaşığı salça
2-3 adet domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Etleri şerit halinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve etleri içine atarak kavurun.

Bu arada patatesleri soyun, rendeleyin veya kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Rendelediğiniz patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve sıvı yağda nar gibi kızartın.

Sarımsakları soyun ve dövün. Yoğurda katıp iyice karıştırın.

Domatesleri zeytinyağında çevirin. Bir tatlı kaşığı salçayı da ekleyin. Bir taşım çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin.

Bir servis tabağının en altına patatesleri yayın. Üstüne yoğurdu, onun üstüne de eti yerleştirin.

Arzuya göre kuru nane ve pul biberle servis edin.

 

fritöz

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir