Ameliyatsız cilt germe işlemi olarak tanımlanan “Örümcek Ağı” yöntemiyle, cildin sarkan ve gevşeyen noktalarına bir ip işleniyor. Ciltte azalan liflerin yerine geçen ip sayesinde, daha genç görünmek mümkün oluyor.
Vücuttaki sarkmaların nedeni
Cildin geçen yıllara yenik düşmesinin kaçınılmaz bir durum olduğunu belirten Estetik International Yönetim Kurulu Başkanı ve Tıp Direktörü Dr. Bülent Cihantimur, “Zaman içinde tüm vücudumuzdaki cilt yapısında başta yüz ve boyun bölgesi olmak üzere sarkmalar ve gevşemeler oluşur. Bunun nedeni, temelde kollajen ve elastin liflerinin eskisi gibi gergin olmamasıdır” dedi.
Sarkma ve gevşemelere çözüm için lazer, kimyasal uygulamalar, mekanik soyma, yüz mezoterapisi ve ameliyata başvurulduğunu ancak, bu uygulamaların bazı noktalarda yetersiz kaldığını vurgulayan Cihantimur, şöyle devam etti:
Yapıştırma etkisi
“Örümcek Ağı ismiyle adlandırdığım ‘Threadlift’ tekniği ise, cilt yenilenmesinde çığır açan bir uygulama. Ameliyatsız cilt germe olarak tanımlayabileceğimiz bu yöntemde çok ince iğneler içine yerleştirilmiş PDO (polidioksan) isimli ip, cilt içine işleniyor, bu iplerin sarkan ve gevşeyen noktalarda azalmış olan liflerin yerine geçmesi sağlanıyor. Böylelikle ameliyatsız olarak cilde eski gençliğini kazandırmak mümkün oluyor. İpler, yapıştırma etkisi yaratıyor.
Eriyerek kayboluyor
Hiçbir yan etkisi olmayan bu uygulama basit krem anestezi ile yapılabiliyor ve sonrasında ağrı ve acıya neden olmuyor. 30 dakika süren işlem sonucunda kullanılan ipler 6 ila 8 ay içerisinde eriyerek kayboluyor. Kalıcılığı iki ile üç yıl olan teknik sayesinde uygulanan bölgede kan dolaşımı artıyor ve tamir mekanizmaları harekete geçiyor.”
Cilt el oyası gibi işleniyor
Örümcek Ağı tekniğine, “el oyası” benzetmesi yapan Cihantimur, “Çocukluğumuzda hepimiz anneanelerimizin, teyzelerimizin büyük bir sabır ile el oyaları yaptıklarını, ince ince ilmekler atarak ortaya muhteşem motifler çıkardıklarını izlemişizdir. Bu teknikte yaptığımız da aslında bu el oyalarından farklı değil. Yaptığımız yeniden gençliği kazandıracak kolajen üretim mekanizmasını uyarmak” dedi.