Muhallebisi İçin:
Üzeri İçin:
Bir kaba toz şekeri, yumurtaları koyduktan sonra blender ile 5 dakika çırpalım.
Üzerine sıvı yağı, yoğurdu ilave edelim ve çırpma teli ile çırpalım.
Kabartma tozunu ve kek kıvamına gelene kadar azar azar unu ilave edelim ve karıştıralım.
Tart kalıbını yoksa yuvarlak bir borcamı yağlayıp, hazırladığımız karışımı içine dökelim.
Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kek piştikten sonra ters çevirelim ve soğumaya bırakalım.
Muhallebisi için; tencereye süt hariç diğer malzemeleri koyalım ve karıştıralım.
Sütü azar azar ilave edelim ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebinin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kekin üzerine dökelim ve yayalım.
Muhallebi soğuduktan sonra uzunlamasına ince doğradığımız çilekleri üzerine yerleştirelim.
Çilekli Tartımızın üzerine isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
Not: Kekin kalıptan dağılmadan çıkarmak için; kek kalıbının içine yarım yemek kaşığı margarini koyalım ve ocakta eritelim.
Kek kalıbının her yerine fırçayla margarini sürelim ve bir süre buzdolabında bekletelim.
Daha sonra kek kalıbını buzdolabından çıkaralım ve 1 yemek kaşığı un koyalım.
Elimizi değdirmeden kalıbı sallayarak her yerini unlayalım.
Kek kalıbını ters çevirip hafif tezgaha vuralım ve unu silkeleyelim.