1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
6-7 yemek kaşığı çilek püresi
Jöle için Malzemeler
1 litre su
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı çilek püresi
5-6 yaprak jelâtin
10-15 adet çilek
İrmik tatlısı için, tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın. Ardından ateşin üzerine alıp, sürekli karıştırarak koyu bir kıvam almasını sağlayın. Geniş bir servis kabına döküp yayın.
Çilekli jöle için, su, şeker, çilek püresini şeker eriyinceye kadar ısıtın, kenara alın. Jelâtini soğuk suda eritin ve ısıttığınız karışıma ekleyip tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
İrmik tatlısının üzerine çilekli jöleyi dökün. 4’e bölüğünüz çilekleri üzerine serpiştirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına atın ve jöle kıvam alıncaya kadar soğutup, dilimleyerek servis edin.