Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı Malzemeleri

Tabanı için Malzemeler
1 paket yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebisi için Malzemeler
500 gr. süt
½ su bardağı irmik
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için Malzemeler
Çilek

Bisküvileri parçalayıcı yardımıyla toz haline getirin. Tereyağını eritin ve bisküvilerle karıştırın.

Ardından süt, irmik ve toz şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın.

Hazırladığınız bisküvileri küçük kek kalıplarına paylaştırın ve 15 dakika kadar buzlukta dondurun. Buzluktan çıkardığınız bisküvilerin üstüne hazırladığınız muhallebiyi dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın.

İyice soğuduktan sonra çilek dilimleriyle servis edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir