Malzemeler;
– 10 yemek kaşığı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
– Yarım su bardağı toz şeker
– Yarım su bardağı esmer şeker
– 1 adet yumurta
– 2 yemek kaşığı vanilya esansı
– 11/4 su bardağı un
– Yarım yemek kaşığı karbonat
– Yarım yemek kaşığı tuz
– Bir su bardağı çikolata parçacığı
– Vanilyalı dondurma
– Döküm tava
Hazırlanışı;
– Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Ortalama 20 cm’lik döküm tavanın yüzeyini ve kenarlarını 2 yemek kaşığı tereyağıyla iyice yağlayın.
– Kalan 8 yemek kaşığı tereyağını ve şekerleri bir kaba dökün ve yumuşayıp pofuduk olana kadar mikserle karıştırın. Ardından yumurtayı ve vanilyayı ekleyin ve hepsini iyice karıştırın.
– Başka bir kapta unu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Kuru karışımı, sıvı karışıma katın ve düşük ölçüde çırpın. Ardından çikolata parçacıklarını ekleyin ve karışana kadar düşük ölçüde çırpın.
– Kurabiye hamurunu, öncesinde yağlamış olduğunuz tavaya yayın ve hamur altın rengi olup kenarları çıtırlaşana kadar 20-25 dakika fırında pişirin.
– Fırından çıkardığınız kurabiyeyi ılık bir şekilde üzerinde vanilyalı dondurmayla servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN 🙂
Okunma:
350