Hamuru için Malzemeler
4 su bardağı un
1 adet yumurta
½ su bardağı süt
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı tereyağı – eritilmiş
¼ su bardağı sirke
½ adet limonun suyu
1 paket kabartma tozu
Üzeri için Malzemeler
100 gr. tereyağı
125 gr. margarin
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı nişasta
½ su bardağı un
Harç için Malzemeler
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Şerbet için Malzemeler
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
½ adet limon suyu
Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar kaynatın, limon suyunu ekleyip, ateşten alın ve soğutun.
Hamur için olan tüm malzemeleri yoğurarak hamur elde edin. hamuru 12 eşit parçaya bölün.
Nişasta ve unu bir kaba alıp harmanlayın ve tezgaha serpin. Her bezeyi ince açın. Her bir yufkanın içine iki çorba kaşığı ceviz ekleyip, oklavayı çıkartmadan rulo şeklinde sarın. İki ucundan ortaya doğru büzüştürün ve oklavadan çıkartın. Kendi etrafında dolayarak tek tek fırın kabına dizin. Üzerine margarin, tereyağı ve sıvıyağı bir tavada eritip sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğutun.
Üzerine ceviz serperek servis edin.