Çam kozalağıyla gelen şifa

Bilinmeyen tüm yönleri ve kullanım yöntemleriyle sifa deposu çam kozalağı…

Eskilerde kurusu yakacak olarak, günümüzdeyse süs eşyaları tasarlanmak için kullanılan çam kozalağı, aslında hekimlikte ve eczacılıkta kullanılan bir bitki. Çam kozalağının faydalarını modaveyasam.com editörleri sizler için hazırladı.

Genellikle faydaları bilinmez çam kozalağının, hatta bir faydası olup olmadığı da bilinmez. Son zamanlarda doğal ve alternatif tedavi yöntemlerinin gördüğü ilgiyle bu mucize bitkinin de hakkı teslim edildi.

A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan bu bitkinin esansı, eczacılıkta birçok tıbbi ilacın bileşimlerinde kullanılıyordu. Özellikle akciğeri salgılarını temizlemesiyle ön plana çıkan çam kozalağı, akciğer kaynaklı birçok hastalığa şifa oluyor.

Solunum hastalıklarının şifacısı olarak; müzmin öksürük, balgam, bronşit, astım, sinüzit gibi hastalıklarda önemli ölçüde iyileştirici özelliğe sahip. Üstelik çam kozalağı yağı, sarımsak yağı ile birlikte kullanıldığında saç çıkarmada yardımcı oluyor.

Kullanım için öneriler

5 adet yeşil çam kozalağı doğranıp üzerine su konur. 24 saat bekletilir, yarım saat kaynatılır. Şeker veya balla tatlandırılır, elde edilen maviden günde 3 çay kaşığı içilir.

1 bardak suya, 4-6 gr ufalanmış taze kozalak konur, 10 dk kaynatılır, tatlandırılır, günde 1 bardak içilir.

Taze kozalak suya konulur, 1 gece bekletilip içilir.

4 kilo suya, 20 adet kozalak parçalanıp konur, üzerine 1 – 1,5 kilo limonun suyu sıkılır, 1 kilo kalıncaya kadar kaynatılır, sabahları aç karna 1 çay bardağı içilir.

– See more at: http://www.modaveyasam.com/yasam/cam-kozalagiyla-gelen-sifa-h3930.html#sthash.e6fgWmt7.dpuf

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir