Malzemeler
Hazırlanışı
Bol Meyveli Cupcake tarifimize başlamadan önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlıyoruz. Bir yandan fırınımız ısınırken diğer yandan cupcake fırın tepimizin içerisine kâğıt muffin kalıplarımızı yerleştiriyoruz. Ön hazırlık işlemimizi tamamladıktan sonra kekimizin tarifine başlayabiliriz.
Bu tarifimize başlamadan önce kuru incirlerimizi, kuru kayısılarımızı ve kuru üzümlerimizi 2 saat önceden yıkayarak suda bekletiyoruz. Yaklaşık 2 saat kadar suda beklettiğimiz kuru meyvelerimizden kuru incirlerimizi ve kuru kayısılarımızı bıçak yardımı ile minik minik doğruyoruz. Daha sonra kuru üzümlerimizi de meyvelerimizin yanına alarak karıştırıyoruz. Hazırladığımız kuru meyvelerimizi bir kenara alarak kekimizin harcını hazırlamaya başlıyoruz.
Kek harcımıza öncelikle 3 adet yumurtamızı ve 1 su bardağı kadar toz şekerimizi geniş bir kabın içerisine alarak mikser yardımı ile harcımızı karıştırıyoruz. Yumurtalarımız köpürüp şekerimiz eridikten sonra 1 su bardağı kadar sütümüzü, sıvı yağımızı ve damla çikolatamızı ilave ederek harcımızı karıştırıyoruz.
Şimdi sırada unlu malzemelerimizi hazırlama zamanı. Unlu malzemelerimizden unumuzu, 1 paket vanilyamızı ve 1 paket kabartma tozumuzu elek yardımı ile eleyerek geniş bir kabın içerisine alıyoruz. Elediğimiz unlu malzemelerimizi kaşık ile güzelce karıştırdıktan sonra sıvı harcımıza ilave ediyoruz. Son olarak kek harcımızın içerisine hazırladığımız kuru meyvelerimizi ilave ederek harcımızı karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz kek harcımızı muffin kalıplarına döktükten sonra kekimizin üzerine meyveli müslilerimizden bir miktar serperek tepsimizi fırına sürüyoruz. Kekimizi 25-30 dakika kadar pişirdikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun…