Bir de bu yöntemi deneyin!

Diyet Uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu, yeni neslin daha çok işlenmiş besin yemeye maruz kaldığını, bu yüzden de 40’lı yaşlarda yakalanılan hastalıkların artık 10’lu yaşlarda görülmeye başlandığını söyledi. Çoruhlu, önlem alınmazsa bundan sonra doğacak çocukların en fazla hastalanmaya açık nesil olacağını belirtti.

Diyetisyen Ayşegül Çoruhlu, “Hamilelikte tükettiğimiz besinler anne karnındaki çocuğu doğrudan etkiliyor. Eğer anne adayı kötü beslenip, işlenmiş ürünler tüketiyorsa bebekler 4 kg üzerinde bir kilo ile doğuyor ve dolayısıyla doğar doğmaz küçük bedenleri ileride potansiyel hastalıklara yönelik risk faktörü taşıyor.

  • Tıpkı sigara içmek gibi yanlış beslenmekte bizi hasta edebiliyor. Uzun ömürlü ve sağlıklı olmak için hücreleri beslemeliyiz. Bunun tek yolu işlenmemiş ve bitkisel ürünlere önem vermek. İşlenmiş olanları yani şeker, un, alkol gibi ürünleri hayatımızdan çıkartmak. Şeker hastalık sebebidir, uyuşturucu bağımlılığı gibidir. Dünya Sağlık Örgütü bile uyarıyor; işlemiş unlar, işlenmiş etler kanser ürünü olarak belirledi” şeklinde konuştu

    Tüm dünyada obezite ve kanserin artık çocukları da kapsayarak erken yaşlara indiğini belirten Dr. Ayşegül Çoruhlu, ”Bu buzdağının görünen yüzü. Birkaç sene sonra daha fazla sorun ortaya çıkacak. Bu sorunlar en kolay besleme ile düzeltilebilir. Eskiye göre daha fazla işlenmiş gıda tüketiyoruz. Unutmamak lazım ki en hasta hücremiz kadar sağlıklıyız. Bütün hücreler sağlıklı değilse, sağlıklı olmaktan bahsedemeyiz

    ”BİZLER EN HASTA HÜCREMİZ KADAR SAĞLIKLIYIZ”

    Hücreler havuzu olarak vücudumuz, doğru enerji kaynaklarından doğru enerjileri almazsa yeterince sağlıklı çoğalamadıkları gibi bir de yavaş yavaş hastalanırlar. Her şey vücudumuza enerji olarak ne aldığımız ile ilgili. Biz kendimizi bir araba gibi düşünürsek ve eğer bir lüks araba performansı göstermek istiyorsak o performansı verecek yiyecekler yemeliyiz ve bunlar; doğal, daha az pişmiş ve bitkisel ağırlıklı yiyecekler olmadır.”

    Hintli Ayuveda ve Detoks Uzmanı Dr. Koshlendra Pratap, ”Sağlığın en temel tanımı, yaşam ritmi ve dengede olma halidir. Yaptığımız aktiviteler ve yediğimiz yiyecekler ile ilgili nerede aşırıya kaçtığımızı bilirsek o anda geriye dönüp tekrar değerlendirmesini yaparak dengeyi tekrar sağlayabilir ve sağlığımıza kavuşabiliriz.

    Sağlığımızı korumada çok değişik yollar olsa da temel nokta bağırsak sağlığıdır. Bağırsaklar bize neleri yiyip neleri yemememiz gerektiğini söyler. Yaptığımız tüm çalışmaların temeli öncelikle bağırsak sağlığımızı oluşturmakla başlıyor” dedi.

    ”TÜMÖRÜ DOĞAL VE KEMOTERAPİSİZ YENDİM”

    Clio Fotiyadis, beynindeki tümörü ve hastalığı nasıl yendiğini şöyle anlattı: ”Çok hastalıklarım oldu ama içlerinde geçirdiğim hastalıklardan en önemlisi beyin tümörüydü. Bir kere ameliyat ettirdim ama tekrarladı. Sonra Hindistan’a gittim ve orada Ayurveda doktoru ile çalışarak kemoterapisiz ve doğal yollar ile tümörü tekrar yendim.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir