Bezeli Pasta Malzemeleri ( 10 kişilik )
6 yumurta beyazı
300 gr. pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı balsamik sirke
50 gr. kıyılmış bitter çikolata
1 kutu frambuaz
1 kg. mascarpone peyniri veya krema
6 yemek kaşığı pudra şekeri
Rende çikolata
Mascarpone peyniri ile 6 yemek kaşığı pudra şekerini çırparak krema kıvamına getirin.
Karıştırma kabınıza 6 yumurta beyazını koyun ve katılaşıncaya kadar çırpın. Her seferinde 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyerek, şeker bitene kadar çırpmaya devam edin. Görünümü katı ve parlak olmalı. Çok fazla çırparsanız da yumurta kesilebilir. Karıştırma kabını ters tuttuğunuzda karışım dökülmüyorsa kıvamı tutmuş demektir.
Sonra eleyerek kakaoyu, balsamik sirkeyi ve kıyılmış bitter çikolatayı ilave edin ve bir spatula yardımıyla yumurta beyazlarının havasını kaçırmadan rengi açık kahve olana kadar birbirine yedirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Ortasına normal büyüklükte bir yemek tabağı koyun. Kenarını kalemle çizin ve yağlı kağıdı ters çevirin veya kağıdı katlayıp makasla keserek direkt yuvarlaklar çıkarın. Çemberlere karışımı paylaştırın ve çember sınırı boyunca yayın. Bu ölçüden 3 adet çıkarabilirsiniz.
140 derecede, 1 veya 1 saat 15 dakika pişirin. Pişerken fırın kapağınızı açmamaya dikkat edin. Piştiğini kabuk bağlamasından ve çatlamasından anlayabilirsiniz. Üstü sert ama parmağınızla bastırdığınızda içinin biraz daha yumuşak olması lazım. Bu kontrolden sonra bezeleri soğutun.
Soğuyunca bir bezeyi servis tabağına alın. Üzerine krema koyup gelişigüzel yayın. Frambuaz serpiştirin ve rende çikolata serpin. İkinci bezeyi üstüne koyun ve aynı işlemleri beze bitene kadar tekrarlayın.
En üstüne yine çikolata rendeleyerek servis edin.