Ballı İncirli Mereng

6 adet incir

9 yumurta beyazı

500 gr şeker

Dolu bir tutam tuz

Üzerini süslemek için biraz bal

*9yumurta beyazını şeker ve tuzla birlikte mikser ile yüksek hızda çırpın *Kar kıvamına gelen karışımı pastacı torbasına yada büyük buzdolabı poşetine doldurup ucunu kesin *Fırın tepsinizin köşelerine birer tutam bu beyaz kardan püskürtüp üzerine 1 yağlı kağıt yapıştırın *6 adet taban olacak şekilde yumurta beyazını tabana yayın, üzerine tepeden 4 e kestiğiniz ama tamamen bölmediğiniz incirleri yerleştirin ve kalan köpüğü incirin içine ve yanlarına püskürterek inciri doğal bir şekilde kaplayın *Önceden 140 dereceye ısıttığınız fırına incirleri atın ve ısıyı 120 dereceye düşürün.15-20 dakika kadar pişirin *Fırından çıkan incirleri servis tabağına alın üzerine biraz bal gezdirin ve taze nane ile servis edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir