“DAMARLARDA TEMİZLİK YAPIYOR”
Bal sirkesinin diğer sirkelerden farklı özellikler gösterdiğini belirten Dülgeroğlu, bu sirkenin en önemli özelliğini şöyle açıkladı: “Sirke vücuda alındığı zaman, vücuttaki sularla birleşir. Böylece alkali ortamlar oluşur ve hücre duvarları arasındaki geçirgenlik artar. Dolayısıyla, vücut içindeki bütün dolaşım sistemleri, çok rahat bir dolaşıma tabi tutulur. Böylece vücut içinde atılamayan ve biriken maddeler, ter yolu ve idrar yollarıyla dışarı atılabilir. Yani diyebiliriz ki, damarların içinde temizlik yapıyor.”
“SİNİRLERE DE İYİ GELİYOR”
Sirkenin, sinir sistemi üzerinde de çok etkili olduğunu anlatan Dülgeroğlu, “Sirke, beyin için de çok yararlı. Bağırsakların ve mide duvarlarının temizlenmesinde de çok etkili olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi
Uludağ Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi Kurucusu olan ve arılar üzerine araştırmalar yapan Prof. Dr. Ercan Dülgeroğlu, bal ile ilgili çalışmalar yaparken, bal sirkesini üretme fikrinin akıllarına geldiğini belirtti. Sonrasında araştırma ve denemelere başladıklarını aktaran Dülgeroğlu, 3,5 yıllık bir çalışmanın sonucunda bal sirkesinin hazır hale geldiğini dile getirdi.