Ay Çekirdeği Yaşlanmayı Yavaşlatıyor

Beslenme uzmanları, ay çekirdeğinin içinde bol miktarda bulunan selenyumun ve E vitamininin yaşlanmayı yavaşlattığını ve kanserden koruduğunu söyledi.

Beslenme uzmanları ay çekirdeğinin içinde bol miktarda bulunan E vitamini ve selenyumun, ak yuvar üretimini arttırarak yaşlanmayı yavaşlattığını söyledi.

ANTİOKSİDAN ETKİ GÖSTERİYORLAR

Uzmanlar, iki mineralin birlikte göz sağlığı başta olmak üzere kansere ve fonksiyel bozukluklara karşı da koruma oluşturduğun söyledi.

Günlük olarak düşük miktarlarda almamız gereken ancak sistemimiz için temel nitelikte olan selenyum, E vitamini ile birlikte vücutta antioksidan etki gösteriyor.

YAŞLANMAYI YAVAŞLATIYOR

Selenyum, aynı zamanda azalması ile yaşlanmaya neden olan beyaz kan hücresi (lökosit) üretimini arttırarak yaşlanmayı da yavaşlatıyor

Beslenme uzmanları, yetişkinlerin günde 50 mikrogram selenyum almasını öneriyor. 100 gramında 79 mikrogram selenyum içeren ay çekirdeği günlük selenyum ihtiyacımızı karşılamaya yetiyor.

KANSERE KARŞI KORUMA SAĞLIYOR

National Sunflower Assocation’a göre, 30 gram ay çekirdeği içi, önerilen günlük E vitamini alım miktarının yüzde 76’sını karşılıyor. Bu vitamin, kansere ve fonksiyon bozukluklarına neden olan moleküllere verdiği zarara karşı koruyan bir antioksidan görevi görüyor.

GÖZLERİ SAĞLIKLI TUTUYOR

Maryland Medical Center Üniversitesi’ne göre (UMMC), daha fazla E vitamini tüketen bireylerin kalp hastalığına yakalanma riski tüketmeyenlere göre daha düşük. UMMC, bu vitaminin, diğer vitaminlerle birlikte çalışarak gözlerin sağlıklı görünmesini ve maküla (sarı nokta) bozulmasına karşı koruma sağladığını belirtiyor.

Ay çekirdeği, magnezyum ve folatlar gibi kalp ve damar hastalıklarıyla ilişkili besinler açısından da zengin bir kaynak olarak görülüyor.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir