Avuç İçi Büyüklüğünde Bilgisayar: Solu!

Kickstarter üzerinde başlatılan, dünyanın en küçük, bulut tabanlı işletim sistemine sahip kişisel bilgisayarı olan Solu, proje olarak hedefine ulaştı ve artık yapım aşamasında.

Küçük yapısı, tahta gövdesi ve dokunmatik ekranıyla görünürde çok kullanışlı ve taşınabilir olan Solu, işlevi olarak da büyük şeyler vaat ediyor. Gelişmiş bulut tabanlı bilgisayar olan Solu, sabit disk veya yedeklemeendişesini ortadan kaldırıyor. Her şey otomatik olarak bulut alanına yüklenip anlık çalışıyor. Üstelik İnternet’in olmadığı yerlerde Solu, çevrimdışı olarak da çalışabiliyor ve işlem görüyor.

Verileriniz anlık olarak SoluCloud üzerinde yedekleniyor ve karmaşık bir sistem ile kodlanıyor. SoluOS ile birlikte çalışan bu sistem, bağlantınız olmadığında ayarlarınızın ve dosyalarınızın cihazın önbelleğinde otomatikolarak depolanmasını, İnternet’e ilk bağlandığınız anda eşleşme yapılmasını sağlıyor.

15-11/24/solu-bilgisayar-1448371295.jpg

Solu çok amaçlı da kullanılabiliyor

Cep boyutlarındaki Solu bilgisayar kendi başına taşınabilir cihaz olarak da kullanılabiliyor. Bir monitör ve klavyeye bağlanarak standart bir bilgisayar deneyimi sunabiliyor. Ucuz plastik veya soğuk metal yerine, daha sıcak bir görünüm verilmesi için gerçek odundan yapılmış olan cihaz, kenardan kenara dokunmatik ekrana, yaklaştırılabilir arayüze, yüksek hıza ve kontrasta sahip. Bir monitöre bağlandığı zaman ise cihaz akıllı touchpad moduna giriyor ve bilgisayarın kullanılması için kaynak kontrolleri çalıştırabiliyor.

Ekstra bulut alanları aylık ücretlerle satılıyor ancak bununla birlikte uygulama içi satın almalar veya gereksiz reklamlar bulunmuyor. Bulut desteği alınan en yüksek pakette 7/24 yapılan telefon desteği de bulunuyor.

Solu teknik özellikleri

Ürünün teknik özelliklerine bakıldığında 102 x 102 x 13 mm boyutlarında,1440 x 1440 piksel çözünürlükte, 450 ppi, dokunmatik ekran, 4K harici monitör desteği, 2.3 GHz Nvidia 4 artı 1 dört çekirdekli ARM Cortex A15işlemci, Nvidia CUDA çekirdekli Kepler grafik işlemci, 4 GB LPDDR3 RAM,32 GB önbellek kapasitesi, 802.11a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0, USB Type Cdesteği, 1200 mAh batarya gibi öne çıkan yüksek dereceli bileşenler dikkat çekiyor.

Piyasa satış fiyatı 479 dolar olacak olan Solu, Kickstarter üzerinden en düşük 320 dolara satın alınabiliyordu. Proje hedeflediği 213 bin dolarhedefini 233 bin dolar ile geçti ve artık proje bitti. Solu bilgisayar 2016 Mayıs itibarıyla raflarda yerini almaya hazırlanıyor. 20 dolar aylık ücret ile hizmetlerini üst düzeyden sunmayı planlayan ürün, ayrıca bedava bir üyelik sistemi üzerinde de çalışıyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir