Kepekli kurabiye

MALZEMELER

2 Yumurta

1 Paker vanilya

İstediğiniz kadar fındık yağı

Yarım kilo kepekli un

Kabartma Tozu

Tarçın

Kuru Üzüm

Pekmez

HAZIRLANIŞI

Yumurtayı, vanilyayı, fındık yağını, suyu ve pekmezi hamur yoğurma kabında karıştırın. Azar azar kepekli unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek karıştırın. En son kabartma tozunu, tarçını ve kuru üzümü ilave edin. Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle istediğiniz şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN 🙂

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir