Malzemeler;
Hamur için;
100 gram eritilmiş ılınmış tereyağı
1 su bardağı Ayçiçek yağı
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
3 – 3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı için;
2 adet haşlanmış patates
1 kase garnitür
Tuz, karabiber
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
2 damla sıvıyağ
Çörek otu
yapılışı;
Öncelikle iç harcı için patatesleri, kabuklarını soymadan haşlayın.
Kabuklarını soyup ezin ve garnitürler ile birlikte, baharatlarını ilave edip karıştırın.
Ilınması için kenara alın. İç harcınız hazır.
Hamur için gerekli tüm malzemeleri yoğurma kabının içine alıp ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Streçleyip yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp dikdörtgen olacak şekilde açın.
Uzun kenarı boyunca harcınızdan yerleştirip rulo yapın ve üç parmak kalınlığında dilimleyerek, yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN:)