vişne suyu tarifi

Pratik vişne suyu malzemeleri:
5kilo vişne
Her kavanoz için 1 çay bardağı şeker
Pratik vişne suyu yapılışı:
Vişlerin saplarını ayırıp bol suyla yıkayın.
1 kiloluk cam kavanozların yarısına kadar vişne, üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve doluncaya kadar su koyup kapağı sıkıca kapatın.
İçinde sıcak su bulunan bir tencerede 15 dakika kaynatın.
Bu tarifi kayısı ve şeftali gibi dilediğiniz başka meyveler için de kullanabilirsiniz. Ancak meyveler şekerlendiyse şeker miktarını azaltmalısınız.
 Vişne zaten ekşi olduğundan 1 çay bardağı şekeri kaldırır. Ancak şeftali veya kayısı suyu için yarım çay bardağı şeker yeterli gelebilir.
                                                                 AFİYET OLSUN 🙂

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir