Ev Yapımı Maraş Çemeni
By on 27 Temmuz 2015
Malzeme Listesi:
- 1 kg. Pulbiber
- 1 kg. kemikli yağlı et
- 1 çorba kasesi dolusu sarımsak
- Her biri 9 ar gr. olacak şekilde: Karabiber, kimyon, tarçın, yenibahar, çemen tozu(Boy), toz karanfil, kişniş, zencefil
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır:
- Öncelikle kemikli etinizi etler liğme liğme dökülene kadar haşlayın.
- Pulbiberi karıştırma kabına alın. Baharatları ve ezilmiş sarımsağı ilave edin. Etin suyunu süzerek pulbibere yavaş yavaş ekleyin. Kıvamı kek hamuru gibi olacak.
- Bir tavada tereyağı ve sızma zeytinyağını kızartın ve kızgın haldeyken karışıma ekleyin.
- Tuz ayarını da yapın.
- Üzerini kapatıp 12 saat kadar bekletin. Daha sonra kavanozlara yerleştirip buzdolabında saklayın.…
AFİYET OLSUN 🙂
Okunma:
526