Ev Yapımı Maraş Çemeni

Malzeme Listesi:

  • 1 kg. Pulbiber
  • 1 kg. kemikli yağlı et
  • 1 çorba kasesi dolusu sarımsak
  • Her biri 9 ar gr. olacak şekilde: Karabiber, kimyon, tarçın, yenibahar, çemen tozu(Boy), toz karanfil, kişniş, zencefil
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır:

  • Öncelikle kemikli etinizi etler liğme liğme dökülene kadar haşlayın.
  • Pulbiberi karıştırma kabına alın. Baharatları ve ezilmiş sarımsağı ilave edin. Etin suyunu süzerek pulbibere yavaş yavaş ekleyin. Kıvamı kek hamuru gibi olacak.
  • Bir tavada tereyağı ve sızma zeytinyağını kızartın ve kızgın haldeyken karışıma ekleyin.
  • Tuz ayarını da yapın.
  • Üzerini kapatıp 12 saat kadar bekletin. Daha sonra kavanozlara yerleştirip buzdolabında saklayın.…

indir (2)

AFİYET OLSUN 🙂

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir