YAZ GÜNLERİNİ SERİNLETEN CORBA

Buğday Çorbası

MALZEMELER

  • 1 su bardağı buğday (akşamdan ıslatılmış)indir (1)
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 6-7 su bardağı su (kontrollü ekleyiniz, çorbanın kıvamına göre değişkendir)
  • Tuz
  • Nane

HAZIRLANIŞ

Buğday ve su bir tencereye alınarak buğdaylar yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Ayrı bir yerde yoğurt (kıvamını az su ile biraz açın), un, yumurta sarısı, limon suyu ve tuz iyice çırpılır. Buğdayın kaynadığı sudan alınarak ılıklaştırılır. Ve karıştırılarak yavaşça çorbaya eklenir. Karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca altı kısılır. 12-15 dk kadar kısık ateşte kaynatılır.
Ayrı bir tavada tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır. Kaynayan çorbaya eklenir. 1-2 dk sonra altı kapatılır.
Üzerine arzuya göre pul biber serpilerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN 🙂

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir