Cepli poğaça tarifi

Cepli poğaça tarifi malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant (toz) maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (arası için)

Cepli poğaça tarifi hazırlanışı:

  • Mayayı ılık su ve süt karışımında eritin.
  • Un hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.
  • Son olarak unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Üzeri kapalı olarak yarım saat mayalanması için dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
  • Üzerine sıvı yağ sürüp ikiye katlayın.
  • Tekrar yağ sürüp tekrar ikiye katlayın.
  • Alt ucundan hafifçe çekip tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika kadar tepside bekletin.
  • 185 derece fırında pişirin.
  • Piştikten sonra katların arasına peynir, domates gibi dilediğimiz malzemeleri koyup servis yapın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir