Karnı açık patatesli poğaça tarifi

Karnı açık patatesli poğaça tarifi malzemeler:

  • 250 gram tereyağ ya da margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 2 çorba kaşığı süt kaymağı
  • 20 gram yaş maya (yarım paket)
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 6 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
İç malzeme için:
  • 2 adet haşlanmış büyük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 100-150 gram kıyma
  • 4-5 dal maydanoz (isteğe göre)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Karnı açık patatesli poğaça tarifi hazırlanışı:

  • Oda sıcaklığında erimiş margarini ve diğer tüm sıvı malzemeleri geniş bir kaba alın.
  • Yaş mayayı ve karbonatı da ilave ettikten sonra karıştırın.
  • Tuz ve şekeri de ekleyin.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
  • Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
  • Hamuru bekletmeden ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
  • Bu parçaları elinizle açın ve ortasına iç malzemeyi yerleştirdikten sonra kenarlarından tutup kapatın.
  • Uç kısımlarına pide gibi şekil verin.
  • Ortasında çok az açıklık kalmalı, pişerken de biraz açılacak.
  • Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden 50 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar mayalanmaları için bekletin.
  • Daha sonra fırın ayarınızı 180’e getirin.
  • Üstleri kızarana kadar pişirin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir