-
Oda sıcaklığında erimiş margarini ve diğer tüm sıvı malzemeleri geniş bir kaba alın.
-
Yaş mayayı ve karbonatı da ilave ettikten sonra karıştırın.
-
Tuz ve şekeri de ekleyin.
-
Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
-
Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
-
Hamuru bekletmeden ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
-
Bu parçaları elinizle açın ve ortasına iç malzemeyi yerleştirdikten sonra kenarlarından tutup kapatın.
-
Uç kısımlarına pide gibi şekil verin.
-
Ortasında çok az açıklık kalmalı, pişerken de biraz açılacak.
-
Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin.
-
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
-
Önceden 50 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar mayalanmaları için bekletin.
-
Daha sonra fırın ayarınızı 180’e getirin.
-
Üstleri kızarana kadar pişirin.