Malzemeler
Hazırlanışı
Kakaolu Islak Kek tarifimize başlamadan önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlıyoruz. Bir yandan fırınımız ısınırken diğer yandan fırın tepsimizi hazırlıyoruz. Öncelikle kelepçeli tepsimizin etrafını alüminyum folyo ile güzelce sararak kaplıyoruz. Daha sonra tepsimizin içerisine 2 yemek kaşığı kadar yağ dökerek yağı fırça yardımı ile tepsinin her yerine sürüyoruz. Ön hazırlık işlemimizi tamamladıktan sonra kekimizin harcını hazırlamaya başlıyoruz.
Kek harcımıza öncelikle 4 adet yumurtamızı geniş bir kabın içerisine kırarak alıyoruz. Yumurtalarımızın içerisine 4 kahve fincanı kadar toz şeker ilave ederek mikser yardımı ile karıştırmaya başlıyoruz. Ortalama 5-6 dakika kadar karıştırarak köpürmesini sağladığımız yumurta harcımızın içerisine yarım su bardağı kadar sütümüzü ve 1 buçuk yemek kaşığı kadar kakaomuzu ilave ederek harcımızı tekrardan karıştırıyoruz.
Hazırladığımız bu karışımımızdan ortalama 1 su bardağı kadar ayırıyoruz. Kalan karışımımızın içerisine 1 kahve fincanı kadar sıvı yağımızı, 4 kahve fincanı kadar unumuzu, 1 paket vanilyamızı ve son olarak 1 paket kabartma tozumuzu ilave ediyoruz. Hazırladığımız kek harcımızı mikser yardımı ile tekrardan karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz Kakaolu Kek harcımızı kelepçeli tepsimize alır almaz tepsimizi daha önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürerek ortalana 50 dakika kadar pişiriyoruz.
Kekimiz piştikten sonra fırından alarak oda sıcaklığında 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen kekimizi keskin bir bıçak yardımı ile ortadan 2 eşit parçaya bölüyoruz. Son olarak daha önceden ayırdığımız harcımızın içerisine yarım su bardağı kadar süt ilave ederek karışımızı güzelce karıştırarak kekimizin önce ortasına daha sonra ise üzerine sürüyoruz. Hazırladığımız Kakaolu Islak Kekimizi servis tabağına aldıktan sonra üzerine bir top vanilyalı dondurma alarak kekimizi sunuma hazır hale getiriyoruz.